Filmen met je smartphone; een korte video maken, in plaats van een foto, is de toekomst! Met een video heb je een nog betere herinnering van een bijzonder moment. Bekijk voordat je weer op ‘record’ drukt nog even de 6 onderstaande filmtips. 

Tip 1: Film horizontaal

Wil je een professionele video van je beelden maken? Houd dan bij het filmen met je smartphone altijd landscape mode aan. Dit betekent dat je je telefoon horizontaal houdt. Wil je je beelden direct uploaden voor bijvoorbeeld Instagram Stories, dan is het juist aan te raden om je telefoon verticaal te houden tijdens het filmen.

Tip 2: Schakel vliegtuigmodus in

Het signaal van 3G, 4G en Wifi kan storing in de geluidsopname veroorzaken. De vliegtuigmodus verhindert dat dit kan gebeuren.

Tip 3: Let op je achtergrond

Een goede achtergrond is erg belangrijk voor de sfeer van je video. Staan er bijvoorbeeld lelijke uitspraken op de muur? Of lijkt het net alsof een boom uit iemand hoofd steekt? Kijk goed naar de omgeving, voordat je op record drukt. 

Tip 4: Houd je telefoon altijd met 2 handen vast

Voor een mooi, smooth beeld (als je bijvoorbeeld een persoon of object volgt), houd je jouw smartphone met twee handen vast en niet met één. Nog beter is het om je ellenbogen tegen je lichaam aan te houden, of ergens op te steunen, voor meer stabiliteit.

Tip 5: Loop naar je onderwerp toe

De meeste smartphones beschikken tegenwoordig over een uitstekende camera, toch is inzoomen met een smartphone camera niet zo’n goed idee. De lens in je telefoon is niet geavanceerd genoeg om óók ingezoomd een scherp beeld te leveren. Loop daarom naar je onderwerp toe en gebruik de zoomfunctie niet. Dit zorgt voor een korrelig beeld.

Tip 6: Film met het licht mee

Houd altijd rekening met het licht als je gaat filmen, over het algemeen film je met het licht mee voor het mooiste beeld. Film je tegen het licht in, dan zie je alleen donkere silhouetten en geen details.

Veel plezier met filmen! En ga je binnenkort op reis? Neem dan ook deze vakantiefilm tips mee in je koffer!

Categories:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *