'' Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in a while, you could miss it.''

Een mooie quote van Ferris Bueller. En geef toe, helemaal waar toch? Het leven draait om ervaringen. Door onze ervaringen, heeft iedereen een unieke manier van denken, doen, beslissingen maken en risico’s nemen. Deze ervaringen worden herinneringen. Jouw eigen ervaringen, maar ook die van je (kind)eren. Heb je er weleens over nagedacht welke herinneringen jij met je kind(eren) wilt maken? En op welke manier je deze herinneringen dan gaat vastleggen voor later? Nee? Dan wil ik je graag inspireren met 7 manieren op herinneringen vast te leggen. Lees je mee?

1. One line a day

Dit is een herinneringsboek, waarbij je de momenten uit het leven van je kind kan bij houden per dag. Elke dag kun je 1 lange zin schrijven van wat er is gebeurd, wat jullie samen hebben beleefd of wat er bijzonder was. Zo verzamel je kleine herinneringen die bij elkaar heel waardevol zijn. Ook grappig om terug te lezen wat je kind 1 of 2 jaar geleden op precies dezelfde dag deed of mee maakte. ‘Vandaag de eerste stapjes gezet’ is een jaar later super leuk om te lezen!

2. Een e-mail aan jouw kind

Het klinkt heel gek, maar in plaats van een papieren dagboek bij te houden kan je dit natuurlijk ook online doen. Heel origineel en erg van deze tijd! Maak een email adres aan met de naam van jouw kind. Stel bijvoorbeeld bij iedere mijlpaal (bijv. verjaardag) een e-mail op. En schrijf dan over zijn of haar favoriete speelgoed, uitspraken, slaappatronen, vriendjes, vriendinnetjes, muziek. Verstuur dit verhaal naar het e-mailadres van jouw kind en de herinneringen zitten in een online herinneringen mailbox. 

3. Een jaarfilm

Met de komst van de smartphone kunnen we opeens veel makkelijker en sneller mooie filmpjes maken. Het enige nadeel is vervolgens een overvolle telefoon of computer met allemaal leuke filmfragmenten, waar je vervolgens nooit meer naar omkijkt of iets mee doet. Mijn missie met About Memories is om jou te helpen met het vastleggen van deze waardevolle losse herinneringen op film in onze snel veranderende digitale wereld. Want hoe mooi is het wanneer je juist iemand zijn stem, lach en bewegingen kan terughalen d.m.v. een jaarfilm?⁠ Stuur mij jouw losse smartphonefilms toe & ik maak er een mooie jaarfilm van. Bekijk hier de mogelijkheden en prijzen.

4. Een koester poster

In een hectische tijd als deze, waarin iedereen het druk heeft  en tig ballen in de lucht (denkt te) moet(en) houden, vergeten we soms te koesteren. We vliegen soms voorbij aan de kleine, mooie dingen. Of we gunnen onszelf die tijd niet. Angelique van Studio Koester Booster help jou met het vastleggen van mooie uitspraken van je kind in een Koesterposter. Kleurrijk, origineel en een prachtige toevoeging op een kinderkamer. 

5. Een fotoalbum

Wat zei je kind vorige week ook alweer voor grappig woord? Welk spelletje speelden we ook alweer toen we in het bos waren? Merk je hoe de tijd vliegt? Je knippert met je ogen en je kind is alweer groter en wijzer. Misschien heb je dat kraamboek van de eerste nog wel bijgehouden. Of zelfs nog wel een fotoalbum gemaakt van het eerste jaar. Maar daarna kwam de klad erin…. Waar moet je de tijd vandaan halen? En het gaat zo snel!

Karin van Your Lovely Memory helpt je hier graag bij! Want zij gunt ieder kind een jaaralbum vol liefdevolle herinneringen. Zij maakt fotoalbums d.m.v. een abonnement. Maar ze inspireert je ook om het zelf te gaan doen d.m.v. haar Instagramcursus ‘eindelijk dat fotoboek maken’. Waarin je in 5 dagen leert hoe jij dat fotoboek voor je kind gaat maken.

6. Herinneringen box of koffer

Verzamel briefjes, tekeningen, een schelpje, speeltje of het bonnetje van een gezellig uitje. Allemaal mooie herinneringen aan fijne momenten. Per kind kun je een box of oude koffer op zolder zetten bijvoorbeeld. Doe er af en toe iets in wat ze hebben gemaakt op school of thuis. Ook perfect voor een lieve verjaardagskaart die je kind heeft ontvangen. Het is binnen no time een hele waardevolle box of koffer voor later! Wat ook leuk is, is om een herinneringen box/koffer met naam, foto of geboortekaartje tijdens een kraamweek te vragen. 

7. Memory Jar 'Happy Memories'

Schrijf alle leuke momenten op kleine briefjes, vouw ze dubbel en gooi ze in een grote glazen pot. Het leukste is om alle geluksmomentjes van een heel jaar te verzamelen en op oudejaarsavond de pot te openen met iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan jullie jaar. Zo word je voordat je het nieuwe jaar in gaat herinnert aan al het moois van het afgelopen jaar. Vergeet ook niet de datum erbij te schrijven en -als je de pot bijhoudt met meerdere mensen in je gezin – de naam van wie de herinnering is. Tip: Versier de herinneringen pot naar eigen smaak of koop een kant en klare pot, bijvoorbeeld via Box of Memories, een super leuk accessoire voor in de woonkamer.

Hopelijk heb je nieuwe ideeën opgedaan! En heb jij zelf ook een mooie manier waarop jij voor je kind(eren) fijne momenten vastlegt voor later? 

Deel het dan hieronder in een reactie.

Categories:

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.