De laatste sprankelende maanden van het jaar zijn nu aangebroken; Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw zijn extra speciaal. Misschien beginnen jullie dit jaar wel het maken van jullie eigen familietradities of vieren jullie een oude familietraditie. Het is de tijd van het jaar om deze momenten te koesteren en tastbaar te maken, door ze vast te leggen op video.

Waarom video?

Omdat je een herinnering nog beter kan terughalen. Met een video zie je de kinderen dansen op Sinterklaasmuziek of hoor je de stem van opa of oma terug tijdens het kerstdiner. Je hoort het enthousiaste geluid van je kind terug tijdens het uitpakken van de cadeautjes.

Een video zegt meer dan een foto en brengt je helemaal terug naar dat ene moment. Dus ga lekker filmen met je smartphone en neem voordat je weer op de rode recordknop drukt deze 5 filmtips mee:

1. Film Horizontaal

Je kent het wel. Heb je heel veel verticaal gefilmd en als je er dan later een film van wilt maken, dan krijg je van die zwarte balken aan weerszijden. Heel vervelend. 

Wanneer je horizontaal filmt, krijg je beeldvullend materiaal. Je filmt veel meer van de omgeving. Waardoor je een veel mooier resultaat krijgt als je de video’s later terugziet in een film op televisie. 

Bekijk het filmpje en zie zelf het verschil. 

Video afspelen

2. Zoom niet in!

De meeste smartphones beschikken tegenwoordig over een uitstekende camera, toch is inzoomen met een smartphone camera niet zo’n goed idee. De lens in je telefoon is niet geavanceerd genoeg om óók ingezoomd een scherp beeld te leveren. Loop daarom naar je onderwerp toe en gebruik de zoomfunctie niet. Dit zorgt voor een korrelig beeld.

3. Relax and take it easy

Tijdens het filmen zijn we vaak geneigd net iets te snel te bewegen als er bijvoorbeeld een landschap of ruimte wordt opgenomen. Probeer rustig te draaien, zo vloeiend mogelijk. Dit zorgt voor veel betere beelden dan snelle, adhoc bewegingen. Probeer het maar eens uit: maak nu een video van bijvoorbeeld je huiskamer. Maar er één waarbij je relatief snel draait en maak er nog één die voor jouw gevoel net iets te langzaam gaat. Welke ziet er beter uit?

4. Overzicht & details

Vooral tijdens de feestdagen is het mooi om ook details de filmen. Van de prachtig gedekte tafel, van de speciale kerstversiering in de kerstboom, de kerstkoekjes en van de cadeautjes onder de boom. Film deze details.

5. Film langer dan 6 seconden

Laat je camera minimaal 6 seconden op ‘record’ staan als je filmt. Zo kun je later altijd nog knippen in de montage. Film daarnaast maximaal 2 minuten. Langer dan 2 minuten ga je toch niet terugkijken.

We maken wereldwijd per jaar miljarden video’s en foto’s. Jij hebt daar vast ook zo je aandeel in. Maar vervolgens blijft dit leuke materiaal op je smartphone of computer staan. Je kijkt er niet of nauwelijks meer naar om. Zonde. About Memories kan je helpen met het samenvoegen en editen van al jouw video’s tot een complete film. Een waardevolle herinnering. Lees snel verder voor meer informatie over het laten editen van smartphone films tot een vakantie- of familiefilm. 

Tot slot: besef dat je de herinneringen van later, nu creëert. Jouw kinderen halen hun herinneringen uit de video’s die jullie nu gaan maken. Maak daarom blijvende herinneringen en geniet van deze momenten met elkaar!

Categories:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *