Hello Happy Customer

Alet is moeder van Suze (4) en Mees (1), ze werkt als pedagogisch hulpverlener in de gehandicaptenzorg in Groningen. Begin 2019 heeft ze bij About Memories een jaarfilm laten maken van haar dochter Suze. 

Waarom heb je een jaarfilm laten maken?

Omdat ik erg veel korte filmpjes maak met mijn telefoon. Er zijn zoveel leuke, grappige en bijzondere momenten van mijn kinderen die ik even vast wil leggen. Alleen komen de filmbestanden altijd weer terecht in een map op mijn computer. Ik wilde heel graag eens alles bij elkaar zien. Nu zijn de filmpjes samengevoegd tot één geheel en kunnen we op ieder moment van de dag deze beelden samen terug kijken op de televisie en onze eigen herinneringen ophalen.

Kijk je de jaarfilm van Suze vaak terug?

We hebben de film in februari ontvangen en nu al wel zeker 6 tot 7 keer terug gezien. Mijn dochter Suze vind het fantastisch om zichzelf als baby en peuter terug te zien. Zelf realiseer ik me bij het terug kijken van de film hoe snel de tijd voorbij vliegt. Je vergeet heel snel de momenten dat ze echt klein waren. Bij het zien van de film komt dat weer naar boven. Zo mooi!

Zou je een jaarfilm aan andere ouders aanbevelen?

Ja, vooral omdat het niet alleen voor nu, maar ook voor later een waardevolle en tastbare herinnering is. Ik ben me er heel erg van bewust dat mijn familie (opa’s en oma’s) ook op deze film staan. Je hoort hun stemmen en je ziet ze op beeld samen met hun kleinkind. Als ze er later niet meer zijn, dan zijn deze beelden er nog wel.

Zou je bij nummer twee weer een jaarfilm willen?

Ja, ik ben zelfs op dit moment al bezig met het uitzoeken van mijn filmpjes, zodat Mees ook een film krijgt van zijn eerste levensjaar. Het uitzoeken van de films, kost alleen wel veel tijd. Vooral omdat het materiaal overal staat. Ik moet daar nog een goed systeem in krijgen. Omdat het wel tijd kost, kies ik nu voor een maandabonnement van About Memories. Zo blijft het overzichtelijker en kan ik iedere maand van een bepaalde periode filmpjes uitzoeken en de leukste films toesturen. 

Kun je about memories in 1 zin omschrijven?

Ja, dat kan ik. About Memories geeft een persoonlijke draai aan iedere film. De muziekkeuze, de tekst, de bewerking van de filmpjes, de mogelijkheid om foto’s toe te voegen, alles klopt als één geheel. Daarnaast levert Rianne de film ook nog heel snel aan. En nog een korte toelichting op de muziek; ik had zelf de wens om het muzieknummer ‘Magic’ van Coldplay in de film te zetten, omdat dit nummer veel herinneringen uit mijn zwangerschapsperiode oproept. Ik ben super blij dat Rianne rekening heeft gehouden met deze wens. 

Dankjewel Alet! Bekijk hieronder een paar fragmenten uit de film van Suze en haar gezin. Wil je nog meer redenen lezen om een jaarfilm te laten maken? Klik dan op deze jaarfilm blog.

Video afspelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *