Muziek is onmisbaar op jullie trouwdag

Tijdens het regelen van jullie bruiloft, zal het onderwerp muziek ook aan de orde komen. Muziek is belangrijk, want muziek is een van de krachtigste middelen om emoties op te roepen. Wist je dat onze hersengebieden die met emotie te maken hebben, door muziek worden geactiveerd? Niet zo gek dus dat een muziekstuk je zo kan raken. En luister je naar muziek die je mooi vindt, dan maken je hersenen dopamine aan, hetzelfde stofje dat bijvoorbeeld vrijkomt als je iets lekkers eet of als je verliefd bent. Dit stofje zorgt voor een gelukzalig gevoel. Kortom: muziek is heel sfeerbepalend en het perfecte middel om de binnenkomst, huwelijksceremonie en de openingsdans persoonlijk te maken. 

Muziek bepaalt voor 80% de sfeer in jullie trouwfilm

Naast dat muziek onmisbaar is op jullie trouwdag, is het ook onmisbaar in een trouwfilm. Muziek bepaalt voor 80% de sfeer van jullie trouwfilm. Daarom stel ik als videograaf tijdens een kennismakingsgesprek met jullie als bruidspaar altijd de volgende 3 vragen: wat is jullie muzieksmaak? Hebben jullie een ‘eigen’ muzieknummer? Willen jullie de muziek van jullie trouwdag terug horen in de trouwfilm?

Zoveel keuze, wat past bij jullie?

Er zijn enorm veel nummers… echt heel veel. Dat maakt de keuze natuurlijk niet makkelijker want hoe kies je nou hét nummer? Om dit zo goed mogelijk te doen, is het handig om beide voor jezelf een lijst te maken met nummers waar jullie beide goede herinneringen aan hebben. Hebben jullie bijvoorbeeld een bepaald nummer die jullie herinnert aan jullie eerste ontmoeting? Of een artiest die jullie beide te gek vinden? Het belangrijkste is dat jullie beide een bepaalde feeling hebben met de tekst en de melodie. Welk nummer zingen jullie samen hardop in de auto? Of doet jullie terug denken aan een van jullie eerste dates? Een heerlijk weekend weg? Wees eens eerlijk, jullie hebben vast beide wel een nummer in gedachten! Zo niet, dan kan onderstaand lijstje misschien helpen, mijn favoriete nummers: 

Top 20

1. Emily Hackett & Will Anderson – Take my hand

2. Maan – Jij bent de liefde

3. KISS – I was made for loving you (cover by Zina & Sven van den Wyngaert)

4. Canon in D & Beautiful in White (Cover by Lily Veil)

5. Ellie Goulding – How long will I love you

6. Elvis Presley – I can’t help falling in love with you (cover by Zina)

7. Ed Sheeran – Perfect Symphony (with Andrea Bocelli)

8. Yiruma – It’s your day

9. Calum Scott – You are the reason

10. Christina Perri ft. Ed Sheeran – Be my Forever

11. Carrie Underwood – Look at me 

12. Minnie Riperton – Loving you (cover by Ana Cristina)

13. Jasmine Thompson – A Thousand Years

14. Lauren O-Connell – I Belong To You

15. Ryann Darling – For a Lifetime

16. Jason Mraz – The Woman I Love

17. T Carter Music – All of the Above 

18. Bright Eyes – First day of my life (cover by Mathieu Saikaly)

19. Kina Grannis & Imaginary Future – I will spend my whole life loving you

20. The proclaimers – I’m gonna be (500 miles) (cover by Renee Dominique)

Dat was mijn top 20. Hopelijk heb ik je geïnspireerd met een paar muzieknummers. Succes met het uitzoeken van de muziek. 

En gaan jullie binnenkort trouwen? Dan heb je naast mooie trouwliedjes ook een leuke videograaf nodig. Neem gerust vrijblijvend contact met me op, zodat we met elkaar kunnen bekijken hoe ik invulling kan geven aan jullie dag!

Categories:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *