Mijn verhaal

Geen whatsapp, skype, facebook, instagram & facetime…. 

Als jong meisje groeide ik vanwege mijn vaders werk op in Azië. Als eerste kind van mijn ouders was het in de jaren ’80 anders communiceren met familie in Nederland. Er bestond nog geen Whatsapp, Skype, Facebook, Instagram of Facetime. Er werden lange brieven geschreven, ansichtkaarten verstuurd en mijn ouders filmden veel gebeurtenissen van mij: verjaardagen, mijn eerste hapje, sinterklaas, kerst, vakanties, spelen in de tuin, kinderfeestjes, met de poppen, zwemles en schoolvoorstellingen. De dagelijkse momenten… om zo de opa’s en oma’s in Nederland een beter beeld te geven van hun leven en het leven van hun kleindochter aan de andere kant van de wereld.

Fascinatie voor MOMENTEN

We zijn een paar keer verhuisd en hebben in diverse landen gewoond. Op jonge leeftijd had ik al best veel gezien en gedaan. Al het beeldmateriaal uit die tijd vond ik zo waardevol. Ze vormden mijn herinneringen. Mijn fascinatie voor momenten vastleggen is hierdoor ontstaan. Zelf begon ik in mijn tienerjaren mijn leven ook vast te leggen. Ik was altijd in de weer met foto’s en films. Maakte al jong korte reisverslagen van de zomervakantie in Frankrijk op de camping, logeerweekjes bij opa en oma, maar ook later tijdens reizen naar Canada, Australië en Zuid Afrika. Alle verhalen schreef ik op en ik creëerde diverse fotoalbums en films, zodat ik op een later moment deze herinneringen weer kon ophalen. 

Moeder zijn & een smartphone

Toen we ouders werden, twijfelden we er niet aan om een videocamera aan te schaffen. Zoveel mooie momenten om vast te leggen en de tijd met een klein meisje erbij leek opeens nog sneller voorbij te gaan. Daarnaast werd het met komst van de smartphone ook nog gemakkelijker om even iets te filmen. Maar al snel liep ik tegen een enorme uitdaging aan: al die leuke alledaagse filmpjes… ik raakte het overzicht volledig kwijt, alles verdween op de computer. Zo jammer!

Toch was mijn drive om mijn kinderen ook iets tastbaars van hun dagelijkse momenten mee te geven zo groot, dat ik besloot om voor hun een film per levensjaar te maken. Van 0 tot 1 jaar, van 1 tot 2 jaar .. van verjaardag tot verjaardag. Met bijpassende muziek en teksten eronder. Een compleet jaar aan filmmateriaal eindelijk van die computer af en omgezet in een uur film. Prachtig om terug te zien! Met zijn allen samen op de bank op de televisie de beelden terug kijken. Het maakt me zo gelukkig en het geeft me ontzettend veel energie als ik zie hoe leuk mijn kinderen het vinden om hun eigen beelden terug te zien.

De kleine dingen in het leven

Laatst las ik the quote:‘Enjoy the little things in life… one day you’ll look back and realize they were the big things.’Zo waar en met deze films kun je terug kijken op ‘the little things’. Het idee van About Memories was ontstaan. 

Met mijn creativiteit, inlevingsvermogen, perfectionisme en fascinatie om momenten vast te leggen, maak ik ook voor jou een professionele film. Die je nog jaren later terug kunt kijken! 

Laat je inspireren  –   Laat de tijd even stilstaan  –  Laat alle gewone momenten omzetten tot prachtige herinneringen. 

Ik help je graag met het vastleggen van jouw herinneringen. 

Lieve groet, Rianne