Tijdens het regelen van jullie bruiloft, zal het onderwerp ‘muziek’ ook aan de orde komen. Muziek is belangrijk, want het is een van de krachtigste middelen om emoties op te roepen. Wist je dat onze hersengebieden die met emotie te maken hebben, door muziek worden geactiveerd? Niet zo gek dus, dat een muzieknummer je zo kan raken. Muziek is heel sfeer bepalend en het perfecte middel om de binnenkomst, huwelijksceremonie en de openingsdans heel persoonlijk te maken. 

Muziek bepaalt voor 80% de sfeer in jullie trouwfilm

Naast dat muziek onmisbaar is op jullie trouwdag, is het ook onmisbaar in een trouwfilm. Muziek brengt sfeer in de film. Wanneer ik als videograaf bij jullie thuis langs kom voor een kennismakingsgesprek, stel ik altijd een aantal vragen over jullie trouwdag en wensen. En ik stel ook altijd vragen over de muziek. Ik wil graag van jullie het volgende weten:

  • Wat is jullie muzieksmaak?
  • Hebben jullie een ‘eigen’ muzieknummer?
  • Willen jullie de muziek van jullie trouwdag terug horen in de trouwfilm?
Gitaar

Zoveel keuze.. wat pas er nu echt bij jullie?

Er zijn enorm veel nummers…. echt heel veel. Dat maakt de keuze natuurlijk niet makkelijker want hoe kies je nou het juiste nummer? Om dit zo goed mogelijk te doen, is het handig om ieder voor zich een lijstje te maken met bijv. 5 nummers waar jullie goede herinneringen aan hebben. 

Hebben jullie bijvoorbeeld een bepaald nummer dat jullie herinnert aan jullie 1e ontmoeting? Of is er een artiest, die jullie allebei te gek vinden? Het is belangrijk dat jullie allebei een bepaald gevoel hebben met de tekst en de melodie. Welk nummer zingen jullie samen hardop in de auto? Of doet je terugdenken aan een van jullie eerste dates? Of een heerlijk weekend weg?

Jullie hebben vast wel een nummer in gedachten. En zo niet, dan kan onderstaand lijstje misschien helpen, mijn favoriete muziek nummers.

Bruiloft Top 20

01 Emily Hackett & Will Anderson – Take my Hand

02 Maan – Jij bent de liefde

03 KISS – I was made for loving you (cover by Zina & Sven van den Wyngaert)

04 Canon in D & beautiful in White (Cover by Lily Veil)

05 Ellie Goulding – How long will I love you

06. Nina Nesbitt – Together Forever

07 Elvis Presley – I can’t help falling in love with you (cover by Zina)

08 Yiruma – It’s your day

09 Calum Scott – You are the reason

10 Christina Perri ft. Ed Sheeran – Be my Forever

11 Carry Underwood – Look at me

12 Minnie Riperton – Loving You (cover by Ana Cristina)

13 Jasmine Thompson – A Thousand Years

14 Lauren O Connell – I Belong to You

15 Ryann Darling – For a Lifetime

16 Jason Mraz – The Woman I Love

17 T Carter Music – All of the Above

18 Bright Eyes – First day of my live (cover bij Mathieu Saikaly)

19 Kina Grannis & Imaginary Future – I wills pend my whole life loving you

20 Love Story (Shania Yan Cover)

Dat was mijn top 20! Muziek is en blijft natuurlijk heel erg persoonlijk. Misschien vind je bovenstaande nummers helemaal niets, maar hopelijk heb ik je kunnen inspireren met een paar mooie muzieknummers. Veel succes & vooral plezier met het uitzoeken van jullie muziek! En mocht je meer willen weten over het laten maken van een trouwfilm, bekijk dan ook even mijn trouwpagina.

Muziek