Staan jouw smartphone foto’s en films ook in verschillende mappen op je computer? En op nog meer verschillende plekken? Op dit moment natuurlijk prima! Maar als je later iets wilt terug vinden (bijvoorbeeld om er eind dit jaar een film of fotoalbum van te laten maken), dan zie je door de bomen het bos niet meer. Alles begint met het aanbrengen van een juiste structuur. 

Hieronder deel ik graag hoe je heel eenvoudig een structuur kunt aanbrengen. Dus pak een kop koffie en ga even zitten. Het kost je maar 10 minuten!

Stap 1. Maak op je Windows of Mac computer in de verkenner een nieuwe map aan. Vul daar een jaartal in, bijvoorbeeld 2019.

Stap 2. Maak vervolgens 12 aparte mappen aan van Januari (01) t/m December (12) Let op: zet de nummers voor de mappen, anders komen de mappen nog door elkaar heen te staan.

Stap 3. Maak in deze map weer mappen aan met datums en zet achter de datums de gebeurtenis. Zie het voorbeeld. Hierdoor kun je heel gemakkelijk iets terug vinden.

Stap 4: In deze map sleep je alle foto’s en films van je smartphone en maak je weer een nieuwe map aan met film. Alle smartphone filmpjes sleep je hierin. 

That’s it! Zo kun je later alle films en foto’s aan het einde van het jaar gemakkelijk terugvinden op je computer. Succes!

Categories:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *