Op 13 september 2019 reed ik op een regenachtige ochtend richting Goor, een stad in de Overijsselse gemeente Hof van Twente. Daar gaven Edwin en Merel elkaar vandaag het JA-woord in hun eigen prachtig versierde achtertuin.

De meest belangrijke momenten uit ons leven worden begeleid door muziek. Vaak associeren we (bewust of onbewust) de meest onvergetelijke herinneringen met een bepaald nummer, een bepaalde melodie of compositie. Merel is dirigent van meerdere koren. En als de bruid dirigent is, dan weet je zeker dat muziek op hun trouwdag een belangrijke rol gaat spelen. 

Sun is shining and so are you

De dag begon op de ceremonielocatie in het huis van Edwin en Merel. Daar hees Edwin zich in een prachtig blauw pak. Mooie details zoals de gepersonaliseerde sokken maakte het plaatje af. Toen door naar het huis van Merel haar ouders. Met het ‘foute uur’ van Qmusic op de achtergrond ontmoette ik boven in haar oude slaapkamer de bruid: Merel. Samen met haar zus, moeder en vriendinnen. Buienradar gaf na een tijdje eindelijk positief nieuws en de eerste zonnestralen schenen door de ramen heen. Heel fijn, want op Merel haar gepersonaliseerde kledinghanger stond ‘Sun in shining and so are you’. De titel van hun liedje. Maar zon of regen, het maakte die dag echt niet uit. Dit bruidspaar straalde samen van alle kanten liefde en geluk uit.

The first look

The first look vond plaats bij de voordeur van het huis van Merel haar ouders. De zenuwen waren voelbaar, maar wat was het een mooi moment toen Merel van de trap kwam lopen in haar prachtige trouwjurk. Buiten stond de versierde rode kever van Merel al te wachten om samen met Edwin te vertrekken richting de foto- en filmlocatie. We reden naar ‘de Molen’. Een locatie waar eeuwenlang een dubbele Korenmolen stond, maar in 1825 werd afgebroken. Dichtbij de molen bevond zich een prachtig vlonder pad. Nadat we daar een paar mooie beelden hadden vastgelegd, begon het officiële gedeelte.

Unieke en muzikale ceremonie

In een prachtig versierde achtertuin, stond een grote partytent met witte stoelen. De locatie was versierd met heel veel bloemen, een candy bar, een fotobord en een champagnetoren. De aankleding was tot in de puntjes verzorgd. Er lagen tissues ‘for happy tears’ op de stoelen. En die waren ook wel nodig toen Vocal Group LEF begon met zingen. Kippenvel… toen Edwin met de ambtenaar en daarna Merel met haar vader kwam oplopen onder een heel mooi lied, gezongen door LEF. Om er nog even een schepje bovenop te doen, zong Merel zelf ook nog een prachtig en liefdevol lied voor Edwin. Waar waren mijn tissues?

Als verrassing voor alle gasten, stond er niet een gewone trouwambtenaar voor hun, maar werd de ceremonie geleid door de burgemeester van Goor. Zij vertelde erg mooi over de historie van hun huis en de geloften van het bruidspaar. Na het Ja-woord en de handtekeningen schonk Edwin de champagnetoren in en werd er geproost. Op de liefde en het leven! Na een bezoek en mooi optreden van het kinder- en ouderenkoor, was er een heerlijke taart! De sfeer was relaxt, de zon scheen en samen met lieve vrienden en familie werd er gelachen, gegeten en heel veel lol gemaakt bij de fotoshoot. Alle kinderen mochten zich helemaal uitleven op een groot springkussen achter het huis.  

Feest!

Alle daggasten vertrokken naar het Wapen van Delden. Edwin is hier zelf werkzaam als gastheer en vandaag was hij samen met zijn Merel ‘te gast’. Buiten was het prachtig versierd: veel blauwe accessoires op de tafels, mooie bloemen, een bar en echt heerlijk eten. Na het eten opende Merel & Edwin ‘s avonds het feest in de zaal met een hele originele openingsdans op hun nummer ‘Sun is Shining’ van Axwell & Ingrosso. 

And we’re gonna be alright
Dry your tears and hold tight
Can’t you tell I got news for you
Sun is shining and so are you

Filmimpressie van hun trouwdag

Bekijk hieronder een korte filmimpressie van hun trouwdag. De uiteindelijke trouwfilm voor het bruidspaar is een langere documentaire montage geworden. De reactie van het bruidspaar op de film:

”het resultaat… wat een geweldige film!” De foto links zijn voldoende, zo leuk!

Edwin & Merel, bedankt voor deze bijzondere dag. Jullie zijn een prachtig stel en ik wens jullie veel liefde en geluk toe samen! 

Video afspelen

Leveranciers

Fotograaf: Jola Mulder

Muziek: Vocal Group LEF

Feestlocatie: Het wapen van Delden

Categories:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *