Op een zonnige herfstdag reed ik richting Appingedam naar het huis van Wendy & Jan Peter. Daar werd Wendy in alle rust opgemaakt door de visagiste en kreeg hun dochter een prachtige bruidskapsel. Wendy kleedde zich boven om in het bijzijn van haar dochter, moeder en zus. Een mooi en bijzonder moment zo samen.  

The first look & een eend

Vrienden en familie verzamelden zich buiten het huis om Jan Peter aan te zien komen rijden met zijn zoon in een mooie witte eend. De eerste ontmoeting vond plaats bij de voordeur en zorgde voor veel tranen bij de bruidegom. Prachtig om te zien. Eindelijk ging het vandaag gebeuren! Voor dit bruidspaar was het ook de 2e poging om te trouwen dit jaar vanwege alle maatregelen rondom het Corona virus. 

Ceremonie in oude raadhuis

Nadat er wat familie foto’s waren gemaakt bij de vijver voor hun huis, reden we naar het prachtige raadhuis in Appingedam. Daar vond in de oude raadzaal de ceremonie plaats. Na het JA woord ging het bruidspaar weer naar buiten en werd feestelijk ontvangen door lieve vrienden en kennissen. 

Stadswandeling Appingedam

In de stad Appingedam gingen we foto- en filmshots maken. Fotografe Joke en ik maakten een stadswandeling met het bruidspaar. Zo liepen we naar de hangende keukens toe en naar een mooie prieeltje aan het water. Heerlijk met het zonnetje erbij. Uiteindelijk kwamen we bij de kerk aan, waar het tweede gedeelte van hun huwelijk zou plaatsvinden. Ook een heel mooie gedeelte met live gezongen nummers en prachtige woorden. En sprak het bruidspaar hier hun persoonlijke geloftes naar elkaar uit. 

De Boerderij

Bij Eetcafe De Boerderij vond het proostmoment en het aansnijden van de taart plaats. Een mooie locatie omgeven door het weidse Groninger landschap. Joke en ik maakten nog een paar mooie shots van het bruidspaar en de familie en daarna lieten we het bruidspaar achter met hun gezelschap. Wat een mooie & gezellige dag! 

Wat een verschrikkelijke film!

Een paar weken later had ik de trouwfilm naar het bruidspaar opgestuurd. Ik kreeg een telefoontje: ” Wat heb jij een verschrikkelijke film gemaakt zeg!” Slik… en nu? dacht ik. Maar Wendy sprak verder aan de telefoon: ”Ik heb alleen maar gehuild… nog meer dan op de trouwdag zelf! ” Wauw, daar liet ze me even schrikken. Maar wat een mooi compliment. 

De trouwdag beleef je vaak zelf in een roes. Je leeft van moment naar moment en voordat je het weet is die mooiste dag weer voorbij. Daarna komt er rust… veel meer rust. Want er hoeft niets meer geregeld te worden. En als je dan een paar weken later de trouwfilm binnen krijgt, kun je de dag nog veel intenser herbeleven. Je ziet en hoort de mooiste en ontroerendste momenten in alle rust terug. 

Bekijk hieronder een filmimpressie van hun trouwdag. De uiteindelijke trouwfilm voor het bruidspaar is een langere montage geworden.

Categories:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.