Waarom een trouwfilm?

Omdat je het gevoel van jullie mooiste dag nog heel lang wilt vasthouden…

En dat gun ik jullie enorm! Na jullie prachtige trouwdag, zijn het alleen de herinneringen, die over blijven. Hoe gaaf is het… om dan door middel van bewegende beelden  terug te kunnen duiken in het ‘gevoel’ van jullie dag. De spanning, de emoties, de kleine momenten. Juist door de trouwfilm terug te zien. Film blijft je raken… of je nou 1, 15 of 25 jaar getrouwd bent. 

Maarten & Daphne

 ”2.589 dagen later sta je weer voor me… weer in een witte jurk. Ik ben net zo zenuwachtig als toen. En jij? Jij ben nog net zo mooi als toen.”

Wauw, de geloften van Maarten en Daphne waren zooo mooi en puur. Net als de rest van hun trouwdag, één en al liefde samen met hun twee kinderen, familie en vrienden. Ze werden getrouwd door Maureen Martens (aanrader!) en hun bruiloft vond plaats op de prachtige locatie van De Schildhoeve. Mark & Anne

Dit stel zei ‘ja’ tegen elkaar in de prachtige kerk in Zuidlaren en vierden daarna hun liefde verder bij de sfeervolle en landelijke boerderijcafe Mausel. Hun dag was dankzij 4 (!) toppers van ceremoniemeesters tot in de puntjes geregeld. En zat vol plezier, liefde, prachtige speeches & een knalfeest.

Robert & Maaike

Waar het plaatsen van een waterontharder wel niet voor kan zorgen…. in het geval van Robert & Maaike voor een huwelijk. 😉 Met een lieve groep vrienden en familie zeiden ze JA tegen elkaar en een leven samen bij de Amshoff. Een kleine indruk van hun mooie dag, zie je in deze preview. 

Wouter & Hilde

”Wat begon als een geintje van regel het maar en we zien wel aar het schip strand, staan we nu hier om elkaar het ja woord te geven.”

Het geintje werd één groot avontuur. Het gestrande schip was aanwezig op hun trouwlocatie Garnwerd aan Zee & hun huwelijk werd een feit om een mooie september dag. 

Liefde, details, een schepnet, goeie dansmoves, een first look met opa en oma, ijsjes, zonsondergang en veel gekkigheid. Dat was de prachtige dag van Wouter & Hilde, die ik samen met Bruidsfotograaf Gera mocht vastleggen. 

Harmen & Nienke

Het stel dat wedstrijdjes doet in ‘wie het eerste thuis is’, omdat ze er zo naar uit kijken elkaar weer te zien. Nienke mocht eindelijk trouwen met de man van haar dromen: Harmen. 

Ze trouwden op de prachtige locatie van  ‘t Flinkeboskje in Friesland. En mevrouw Blaauw (zelfstandig trouwambtenaar & tevens ceremoniemeester) had de eer om ze te mogen trouwen. Het was een zonovergoten dag, vol emoties, liefde en een prachtige zonsondergang!

Wanneer jullie voor mij kiezen als videograaf op jullie trouwdag …

Dan leg ik graag het hele verhaal van jullie trouwdag vast op film.

Zo kan ik al aanwezig zijn vanaf het aankleden tot en met het begin van jullie feest. Want ook jullie openingsdans en het begin van het avondfeest maken jullie dag compleet. Alle kleine en grote momenten zal ik gedurende jullie dag vastleggen op film. Zodat er een compleet verhaal ontstaat.

Lieve woorden

Over hun trouwfilm

” Dankzij Rianne hebben wij echt een prachtige trouwfilm! Alles is zo ontzettend mooi vastgelegd en tot een werkelijk waar fantastische film gemaakt. We hebben onze trouwfilm al heel vaak bekeken en zijn zo ontzettend dankbaar dat Rianne onze trouwdag aanwezig was. Het contact met Rianne is ontzettend fijn, ze is zo warm, gezellig en liefdevol persoon, daarmee kan je niet anders dan een klik hebben 🙂 Naast onze prachtige trouwfilm hebben wij ook de online jaarfilm cursus gevolgd, wat was dit een goeie cursus! Heel duidelijk uitgelegd, fijne voorbeelden, in je eigen tempo te volgen en Rianne beantwoord je vragen super snel. Al met al kunnen wij niet anders zeggen dan dat wij ontzettend dankbaar zijn dat Rianne met About Memories in ons leven is gekomen! Daardoor hebben wij nu de mooiste film herinneringen voor altijd vastgelegd.”


Jordy & Mandy

” Afgelopen september 2022 heeft Rianne samen met Gera onze bruiloft fantastisch vastgelegd. We hebben gebruik gemaakt van de combideal & dat was de beste keuze ooit! Een gouden duo, die op onze dag voor veel humor en creativiteit garant stonden. Wat hebben we gelachen en wat dachten ze fijn mee. Al binnen enkele dagen kregen we een preview van Rianne opgestuurd. Hoe fijn was het om even terug in onze “bubbel” te duiken en al meteen dingen te zien die we van elkaar niet hebben gezien die dag. Afgelopen week kwam onze trouwfilm binnen, sprakeloos hoe deze is gemaakt! Heel mooi om onze dag terug te kijken. Inmiddels hebben we hem al meerdere keren gezien maar het blijft fantastisch om terug te zien. Momentjes die we niet eens gemerkt hebben, dierbare momenten.Voor iedereen die twijfelt over een videograaf zou ik zeggen; doen!! En voor wie nog geen fotograaf heeft; Gera en Rianne zijn een gouden duo!”


Wouter & Hilde

” Bij lang twijfelen toch maar Rianne als videograaf gevraagd voor onze bruiloft. We vonden het prijzig om een video- en fotograaf te vragen maar het is de beste keus ooit geweest!! Toen we de de trouwfilm binnen hadden sprongen de tranen ons in de ogen. Wat is dit een mooie terugblik op zo’n mooie bijzondere dag, zoveel meer waard dan alleen foto’s! Ook voor onze familie en vrienden was het leuk om de film terug te kijken, zo zagen zij ook dingen die ze op de dag zelf niet mee hebben gekregen.


Op de dag zelf hebben we Rianne helemaal niet “gezien”. We hebben de hele dag geen moment ervaren dat er een camera op ons gericht werd. Ze stelde ons erg op ons gemak, heel erg fijn. We zijn haar enorm dankbaar en hebben veel bewondering voor haar werk! Ondertussen hebben we de trouw film al wel 100 keer teruggekeken, het blijft mooi en bijzonder!”

Bastiaan & Jasmijn
Floris & Lilian

Van een prille kalverliefde in groep 3 tot een getrouwd stel! Dit leuke bruidspaar vond elkaar weer terug en vierden samen met familie en vrienden hun liefde op het strand van de Kruimel. Met hond Luna, als ringdrager. En met een hele bijzondere shoot, namelijk in een weiland for koeien. Helemaal passend bij deze twee. Zo genoten van hun trouwdag!

Ischa & Angelique

Trouwen op een unieke locatie zoals bij Wildlands in Emmen? Het kan! Deze Styled Wedding laat zien hoe zo’n bruiloft eruit ziet. Gegarandeerd een dag vol avontuur. Want… deze first look was bij de bavianen, het ja woord bij de zebra’s, een kus bij tropische vissen & een prachtig moment samen tussen de vlinders in de vlindertuin. Met dank aan wedding planner Gabriela en  Sandra vd Kolk fotografie.

Meest gestelde vragen

Wat kunnen we van jou verwachten op onze trouwdag?

Als persoon ben ik rustig en zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk op de achtergrond aanwezig ben tijdens jullie trouwdag. Om op deze manier de meest spontane momenten vast te leggen. Ik hou van het vastleggen van connecties en kleine details. Die maken jullie dag compleet. Het mooiste compliment, dat ik vaak terugkrijg van een bruidspaar is, dat er dingen zijn gefilmd, die ze helemaal niet bewust hebben meegekregen op hun dag! Juist dat vind ik zo mooi aan dit werk. Ik ben jullie extra paar ogen en ik hou ervan om al die kleine en grote momenten zo te filmen, dat er een verhaal ontstaat… jullie verhaal.

Hoe lang is onze trouwfilm?

Jullie trouwfilm gaat een film worden, die je er snel bij kan pakken en/of even aan iemand kan laten zien. Ik verwerk alle hoogtepunten van jullie dag in een film van ca. 10 tot 30 minuten. Afhankelijk van het aantal uren, dat ik kom filmen. Een film die jullie gaat raken en in een paar minuten al terug brengt naar alle mooie momenten van jullie dag.

Hoeveel bruiloften film je per jaar?

Voor 2023 zal ik maximaal 15 bruiloften aannemen. Dit, omdat ik kwaliteit wil leveren. En ik alleen met de juiste hoeveelheid aandacht en tijd de films van jullie trouwdag kan editen tot een waardevolle trouwfilm herinnering. Er zijn nu nog een paar plekken beschikbaar. Neem gerust contact met me op om te kijken of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum.

Wanneer kunnen wij onze trouwfilm verwachten?

Na het filmen van jullie hele dag, kom ik met veel filmmateriaal thuis. Binnen 1 week na jullie bruiloft ontvangen jullie van mij al een mooie film preview van ca. 1 tot 2 minuut, die jullie kunnen bekijken en delen op social media. De langere trouwfilm zal meer tijd in beslag nemen. Omdat het doorkijken van al het filmmateriaal van jullie trouwdag, het vinden van de juiste muziek en editen tijd kost. Gemiddeld hou ik een levertijd aan van 10 tot 12 weken. 

Mag ik de film delen?

Natuurlijk mag dat, heel graag zelfs! Vooraf zal ik dit soort wensen ook met jullie bespreken in ons kennismakingsgesprek.

Ietse & Desiree

Dit muzikale bruidspaar ontmoette elkaar voor het eerst op koor, maar liefde op het eerste gezicht… dat was het eigenlijk niet.

Toch is die liefde helemaal goed gekomen en trouwden ze bij Garnwerd aan Zee. Samen met Sandra vd Kolk fotografie mocht ik deze mooie dag vastleggen.

Hun dag samengevat? Een regenboog, geloften in ‘hun bos’, flower boys, een auto die opeens niet meer reed, een geweldig mooie kerkdienst, hilarische stukjes & een heerlijk feest. 

Ruud & Nicole

Het raakte me toen Ruud in zijn gelofte zei: ”die twee mensen hadden een rijkdom, niet te geloven… het is de liefde.” 

Zo simpel, maar krachtig kan liefde zijn. Daar waar het om draait in dit leven. En ook in zijn leven, samen met Nicole en hun twee dochters. 

Hun verhaal legde ik vast, in het kleinste stadje van Belgie, genaamd Durbuy. 

De investering

Voor een trouwfilm

De investering voor het laten maken van een trouwfilm is € 1.495,-vanaf 6 uren videografie.

Vraag hieronder vrijblijvend mijn trouwbrochure aan. Met daarin meer informatie over mijn werkwijze en de prijzen voor 8, 10 of 12 uren.

Bas & Willemijn

Als ik aan het woord sprookjesbruiloft denk, dan ben ik gelijk terug op de prachtige trouwdag van Bas & Willemijn.

Compleet met een echt kasteel, genaamd Kasteel Henkenshage, een witte koets, paarden, het loslaten van twee witte duiven, mooie live muziek van Maureen Martens (aanrader!), prachtige geloften, tranentrekkende speeches en een fantastisch feest. Alles erop en eraan! De liefde en warmte was zo goed te voelen die dag. Een feestje om te mogen vastleggen op film! 

Lieve woorden

Over hun trouwfilm

” Lieve Rianne, Ooooh we hebben de film nu denk ik al 12 keer gekeken 🙈😂 en hij blijft ons elke keer weer ontroeren en ook de mensen aan wie we de film laten zien.Van meerdere mensen hebben we complimenten gekregen over en voor jou dat je het zo onwijs mooi hebt gefilmd en vooral ook in elkaar hebt gezet. Elke keer dat we kijken zien we weer andere dingen die we daarvoor nog niet hadden gezien.

Zo onwijs bedankt ❤️

Wij raden Rianne ook aan iedereen aan, het is een hele lieve warme vrouw met echt passie voor haar vak erg professioneel. ”


Bas & Willemijn

”Op aanraden van onze trouwfotograaf hebben wij contact gezocht met Rianne van About Memories. We vonden het belangrijk om naast de trouwfoto’s ook bewegende beelden te hebben. Het maakt de herinnering aan onze trouwdag nog levendiger.
Al vanaf het eerste kennismakingsgesprek hadden we een klik en wisten we dat het goed zou komen.


Rianne heeft het talent om de mooiste beelden vast te leggen zonder dat je er iets van merkt. We hebben een prachtige trouwfilm mogen ontvangen. Een film waarin we de relaxte sfeer van de dag terugzien. Waarin we zien dat wij een prachtige dag hebben gehad en ook zien dat onze gasten hebben genoten. Een film met grapjes, goed gekozen muziek en mooie sfeerbeelden.
We zijn ontzettend blij met onze mooie trouwfilm en kunnen Rianne zeker aanbevelen.”


Paul & Tamara

” Mijn man en ik zijn op 18 december getrouwd. We hebben voor een videograaf èn fotograaf gekozen, omdat mijn ouders een trouwvideoband hebben.

Hierop staan de enige bewegende beelden van mijn opa die een paar weken later stierf.

Het is zo bijzonder om dan bewegende beelden te hebben en ook nog op de mooiste dag van je leven. Daarom was de keuze snel gemaakt. De communicatie met Rianne was vlekkeloos en ze reageerde snel via de app.

De film is fantastisch geleverd in een cadeaupakket. De hele familie vind hem mooi. Het geeft precies de gemoedelijke kerstsfeer weer die er was. Op de dag zelf was ze onzichtbaar en gaf advies en instructies waar nodig.”

Thom & Laura

Een combinatie van film en foto op jullie bruiloft?

Dat kan ook! Ik werk vaak samen met  Gera van Bruidsfotograaf Gera. We voelen elkaar goed aan, staan elkaar niet in de weg en zijn goed op elkaar ingespeeld. Wil je meer weten over onze samenwerking en ons gezamenlijke aanbod, neem dan gerust contact op. We sturen je graag onze combinatie brochure toe!

Mijn trouwbrochure ontvangen?
Vraag deze hieronder vrijblijvend aan.