De kraamperiode, de eerste stapjes, de eerste keer naar school, leren fietsen, het behalen van een zwemdiploma, de eerste dansvoorstelling of voetbalwedstrijd, de middelbare school, studeren, reizen, samenwonen, de trouwdag; eigenlijk willen we alles vastleggen in ons leven. 

Vooral sinds de komst van de smartphone, filmen we er op los! Maar wat doen we met alle losse filmbestanden op onze smartphone en computer? Lees hieronder de 5 redenen om een jaarfilm te laten maken.

1. Het is een film van deze tijd

De camera’s op onze smartphones worden steeds beter. Hingen ze er op de eerste smart­phones een beetje bij als een leuke extra, tegenwoordig is de beeldkwaliteit bij veel smartphonecamera’s goed. We leggen dan ook de meeste momenten vast met onze smartphone. Deze nemen we namelijk overal mee naar toe en zit tegenwoordig altijd wel in onze jas, tas of broekzak.

In het tijdperk van Facebook, Instagram, Whatsapp en YouTube zijn de smartphonefilms niet meer weg te denken. Je bent niet de eerste die een video verstuurd in de vrienden- of familie app. Uiteraard zijn er veel videobewerkings-apps op de markt. Maar waar haal je de tijd en energie vandaan om daar echt mee bezig te gaan?

2. Het hele gezin staat op de film

Vaak is één van de twee aan het filmen. Even snel je telefoon pakken, ‘want hij doet iets schattigs’. Je kind staat op beeld met papa of met mama, maar een film van het hele gezin is er eigenlijk niet. Wel hebben jullie allebei heel veel losse filmpjes en foto’s op je telefoon staan. Het mooie aan een jaarfilm is dat je met het hele gezin mooi op beeld staat.

3. Écht nog even zelf nagenieten

Met een jaarfilm kun je na een jaar echt nog even zelf nagenieten van alle mooie momenten die jullie als gezin samen hebben beleefd afgelopen jaar. De alledaagse dingen, de vakanties en de feestdagen zijn samengevoegd in een jaarfilm. Binnen 2 weken nadat je jouw eigen filmmateriaal hebt aangeleverd, ontvang je een prachtige film die jullie als gezin kunnen terug zien op de televisie, IPad of computer.

Tip: Maak er een klein feestje van! Zorg voor popcorn en drinken en kijk samen met je gezin jullie jaar terug. Een feest van herkenning en heerlijk met elkaar op de bank deze momenten terug kijken. Zo fijn om samen even stil te kunnen staan in de hectische tijd van nu. 

4. Je raakt nooit meer die prachtige beelden kwijt

Iedereen heeft wel oude videobanden of een DVD liggen met hierop mooie beelden van vroeger. Veel mensen hebben, doordat hun oude videorecorder defect is geraakt, geen videorecorder meer in huis. En ook de DVD speler begint uit huis te verdwijnen met de komst van de Smart-tv. Het afspelen van oude videobanden of DVD’s is dan al een probleem.

Daarnaast filmen we vandaag de dag heel wat af met onze smartphone. Leuk al die verschillende video’s en mov bestanden op je computer, maar wat moet je ermee doen? De harde schijf raakt overvol.

Laat daarom de mooiste beelden samenvoegen in een film. Zodat je een film hebt en niet honderden losse filmbestanden. Een film van About Memories kan je niet kwijtraken en word het eerste jaar ook nog voor je bewaard. Daarna kun je het bestand zelf in de Cloud zetten of op je externe harde schijf. Zo raak je nooit meer die waardevolle beelden kwijt.

5. Een tastbare en levendige herinnering voor nu en voor later

Een jaarfilm is voor nu heel mooi, maar natuurlijk ook voor later! Hoe leuk is het als je kind straks 10 jaar is en hij of zij ziet de jaarfilm terug van zijn eerste jaren thuis? Daarnaast kun je de films later gemakkelijk meegeven als ze uit huis gaan. In plaats van een stapel fotoboeken geef je een USB stick met films mee. Je geeft je kinderen een tastbare en levendige herinnering mee van thuis, die ze altijd terug kunnen zien.

Bekijk hieronder de eerste jaarfilm van Ruben. Meer informatie over de tarieven en filmvoorbeelden kun je hier vinden. Geïnteresseerd in het laten maken van een jaarfilm? Neem dan contact op! 

Categories:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *