About me

” Film vormt voor mij een rode draad, door mijn leven heen.’’

Voor mij is film absoluut de rode draad in mijn leven. Als kind zag ik altijd al ‘plaatjes’ in mijn hoofd. Dan zag ik een mooie zonsopgang, een lach van mijn oma of het gekke dansje van mijn broertje en dacht ik ‘’oh, dit had ik echt willen vastleggen’’.

Een visueel verhalenverteller noemen ze dit ook wel. Een paar jaar geleden ontdekte ik dit en dacht ik; Yes, that’s me! 😉

Mijn verhaal vertellen. Jouw verhaal vertellen. De kleine & grote momenten in het leven koesteren door ze vast te leggen op film. 

Herinneringen ophalen. Daar word ik intens gelukkig van!

Jij en ik hebben ze allebei, herinneringen.

Maar heb jij ook herinneringen op film?

Ik wel en ook heel veel! Avi8 bandjes vol. Inmiddels zijn dit digitale filmbestanden geworden, maar o wat heb ik al ontelbaar veel avonden doorgebracht op de bank, samen met mijn ouders, broertjes, familie of vrienden om films uit mijn jeugd terug te kijken.

Alledaagse filmpjes, van een bijzondere tijd in Azië. Yes, aan de andere kant van de wereld. Daar ben ik geboren en groeide ik op. Je kan het je nu niet meer voorstellen, maar in de jaren ’80 was er geen Facetime, Whatsapp en kwam e-mail net op gang. Er waren brieven en mijn ouders hadden een videocamera. 

Springen op onze trampoline tussen de palmbomen en met de jeep naar het strand. Mijn ouders filmden veel van onze dagelijkse momenten en stuurden de volle videobanden per post op naar de opa’s en oma’s in Nederland. Zodat ze ons konden zien opgroeien. Want een foto van je kleinkind komt toch anders over als een video. We vertrokken naar Schotland toen ik 5 jaar was. En ook daar werd veel gefilmd. Je begrijpt vast, dat al deze filmbeelden nu mijn herinneringen uit die tijd vormen. 

Zo dankbaar dat mijn ouders deze beelden voor me hebben gemaakt.

Is dit iets dat jouw kind later ook tegen jou gaat zeggen? Maak jij nu filmbeelden voor ze? Alledaagse momentjes zoals het bouwen van een Kapla toren? Een voetbalwedstrijd? Of een spelletje spelen na het eten? Dansen jullie? Wat doen ze? Ik gun het ze zo, deze herinneringen. Omdat ik zelf heb ervaren hoe waardevol ze zijn. 

Hoe bijzonder is het, dat je later als volwassene filmbeelden krijgt te zien van hoe je jeugd was, hoe je stem klonk en wat je zei en wat je deed? Waar je interesses lagen? Ik wil je dit stukje bewustwording zo graag meegeven. Zodat jij je kind ook een filmherinnering kan geven. En deze filmpjes edit ik met veel liefde voor je in een jaarfilm.

Film bleef me triggeren. Vooral de bewegingen, uitspraken en geluiden. Door de jaren heen maakte ik reizen; naar Zuid-Afrika, Canada, Australië, Java en Bali en ja die videocamera, die ging altijd en overal mee naar toe. Die waardevolle avonturen bundelde ik in reisfilms.

Maar life goes on. Getrouwd, een paar jaar verder en 2 kinderen rijker. ‘’Is dit het nu?’’ dacht ik 5 jaar geleden. Ik werkte al jaren in de administratie in de zorg en de muren kwamen inmiddels op me af. Niet happy, het moest anders. Ik haalde geen voldoening meer uit mijn werk. Op mijn wishlist stond een baan waar ik blij van werd, waarin ik iets kon betekenen voor een ander, avontuur aan kon gaan, wat uitdagend was. Ik wilde iets voor mezelf. Werk wat dicht bij mij lag. Het resulteerde in About Memories en het vastleggen van verhalen op…. jawel film. 

Film als rode draad waar mijn jeugd mee begon is weer terug. Door het filmen en vastleggen van de verhalen van gezinnen en bruidsparen, ben ik daar waar ik moet zijn. Helemaal als ik reacties lees, van mijn klanten. Dan weet ik dat ik goed zit. In dit werk ligt voor mij het avontuur en de voldoening. 

Deze leuke mensen gingen je voor. Wil jij ook hulp bij het vastleggen van jouw verhaal op film?
Dan help ik je graag! Stuur me gerust een berichtje.


Over mijn eigen bruiloft

Het verhaal 
van onze bruiloft begon in 2008 en
vond plaats in 2015 in Zuid Afrika.

We trouwden op een wijnboerderij in Stellenbosch, Zuid Afrika. Met vrienden en familie over uit Nederland. Voor Bruidsplaza Groningen schreef ik er een gastblog over. Van de voorbereidingen, tot aan de huwelijksdagen daar. Nieuwsgierig naar mijn verhaal en buitenland bruiloft? Neem dan even een kijkje op deze blog.